понеділок, 9 травня 2016 р.

Мій перший повноцінний піцак

Інгредієнти тіста:
- 1 ст. води/ молока/ пива/ мінералки
- 1 яйце
- 1/4 дріжджі
- сіль
- цукор
- олія
- мука.



До підігрітої, теплої води додати дріжджі, яйце, сіль і цукор. Ретельно розмішати, додавати муки. В кінці - влити трошки олії (тісто тримається купи).


Тепер ми готуємо бляшки (я змастила їх смальцем):


Наше тісто трішки підросло (ви ще маєте час для нарізки овочів), тож тепер ми його розкачуємо.


Даємо тісто на бляшку. Якщо воно у вас іншої форми ніж бляшка, не жахайтесь, що треба було краще вчити геометрію (я теж "на трійки"  закінчила)). Тут добре, бо ваше тісто, як пластилін, тож легко трансформується під вами задану нову форму.!


Розкладаємо інгредієнти на піцу. Я взяла все, що в мене було в холодильнику.. точніше, те, що в ньому залишилось після свят:
-помідорки, ковбаска, сирок, шинка...


На дно тіста бажано дати кетчупу, чи домашньої закрученої аджики.. у мене десь завалялось ще трішки гірчиці, то я нею теж помазюкала. Давайте, нарізайте і натирайте усе, що маєте, чи що хочете, однак, пам'ятайте: В кінці затираємо все сиром, і можна полити майонезом "Щедро".



І в духовку, запікати (я тримала близько 20 хв.):



Смачненького вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар